DIY Home Improvement, Remodeling & Repair Forum

DIY Home Improvement, Remodeling & Repair Forum (http://www.houserepairtalk.com/forum.php)
-   General Home Improvement Discussion (http://www.houserepairtalk.com/f45/)
-   -   Okeef and Merritt Stoves (http://www.houserepairtalk.com/f45/okeef-merritt-stoves-4193/)

Hack 05-13-2008 10:22 AM

2 Attachment(s)

I've got a '47 O'Keefe. I had the same problem with mine. Still do once in a while. Make sure that the thermocouple wires are securely attached to the back of the safety valve. Take them off, sand them if you need to to make a good connection. If it continues to happen, you'll probably need to replace the thermocouple. I had mine replaced and it works fine now...

Let me know if this fixes the problem. I can probably call the guy who fixed my stove and get you a part number for the replacement thermocouple. It was a new thermocouple that he modified to make it work with the O'Keefe.

Attachment 687

Attachment 688


Hack 05-13-2008 10:22 AM

2 Attachment(s)

I've got a '47 O'Keefe. I had the same problem with mine. Still do once in a while. Make sure that the thermocouple wires are securely attached to the back of the safety valve. Take them off, sand them if you need to to make a good connection. If it continues to happen, you'll probably need to replace the thermocouple. I had mine replaced and it works fine now...

Let me know if this fixes the problem. I can probably call the guy who fixed my stove and get you a part number for the replacement thermocouple. It was a new thermocouple that he modified to make it work with the O'Keefe.

Attachment 687

Attachment 688



All times are GMT -6. The time now is 07:14 AM.