DIY Home Improvement, Remodeling & Repair Forum > Appliances > HVAC > Bad honeywell valve?




Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-24-2014, 07:33 AM  
mcooke
Junior Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 2
Liked 1 Times on 1 Posts
Likes Given: 2

Default

I was relieved to see that I wasn't the only one...today, after holding the wire harness horizonally (the one that goes to "ignitor" on the module) it stopped working altogether. After jiggling and pushing even harder, I was able to get it to work. But only once. I am looking for any advice on this, but I think the only thing to do is replace the SV9500M unit Thank you to everyone who shared I'm glad I'm not the only person rigging up wires in my furnace!



__________________
mcooke is offline  
 
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-24-2014, 08:09 AM  
mcooke
Junior Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 2
Liked 1 Times on 1 Posts
Likes Given: 2

Default

I was relieved to see that I wasn't the only one having this ignition issue...so firstly a big thank you to everyone on here that's posted their stories. Today, after holding the wire harness horizonally for months (the one that goes to "ignitor" on the module) it stopped working altogether. After jiggling and pushing even harder, I was able to get it to work one time so we didn't freeze. Next step is to take it apart and look for the bad connections, fortunately I'm a electro-mechanical engineer so I know what to look for. I will post instructions if I get this to work like others did! Thank you again for all of the advise...to be continued. I'm glad I'm not the only person McGyvering up my furnace!! :-)

__________________
mcooke is offline  
nealtw Likes This 
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-24-2014, 01:06 PM  
1retskroy
Junior Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 2
Liked 2 Times on 1 Posts

Default

As in the previous posts, I had the same symptoms you did. I removed the cover (T-15 security screws) and saw two soldered joints that had seperated from the board. Used a soldering iron to re-melt the solder to form a solid connection. It has been two and a half years and still working fine.

There is a video on youtube on this:

__________________
1retskroy is offline  
 
Reply With Quote Quick reply to this message
Reply


Quick Reply
Message:
Options

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter DIY Home Repair Forum Replies Last Post
Expansion Valve Stuck Closed JustinD HVAC 2 06-15-2009 07:24 PM
Is this gas ball valve safe? nutlog General Home Improvement Discussion 0 12-16-2008 04:13 PM
Heil furance with Honeywell gas valve troubled furance HVAC 3 11-29-2007 12:39 AM
Sump Pump Check Valve Vibrates morey1 Plumbing Forum 7 03-13-2007 01:19 PM
Noise from Shower Valve nikon876 Plumbing Forum 2 02-28-2007 06:11 PM