DIY Home Improvement, Remodeling & Repair Forum > Appliances > HVAC > Carrier Model # FB4ANF048




Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-07-2010, 11:37 AM  
djones4506
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 1
Default Carrier Model # FB4ANF048

Good Afternoon.

I am experiencing problems with my heater and A/C. I believe it has to do with the fan.

I turned on the heat this morning. After several minutes, I realized nothing was happening. I went to thermostat, and set temp higher. Light blinked "Heat On". I looked up the thermostat info, and that meant the thermostat was sending a signal to the unit. However, nothing was happening. I tried turning on just the fan, nothing also. I then tried A/C. Still nothing.

Then, after a few minutes, I could hear a humming from the Carrier hallway unit. Upon reading more on the thermostat, it says the thermostat will not allow unit to turn on within 5 minutes of being shut off, which is why I hadn't heard the humming 'til now. It had apparently been humming earlier and I missed it. I turned off the circuit breaker and opened the Carrier. It was warm inside, which seemed to indicate that the heating elements are working. I also looked at the 5 Amp fuse, and it too seemed fine. I turned the circuits back on and identified the humming as coming from the fan motor. I again turned off breakers. Checked that fan blades turned freely in both directions. Not sure what else I need to look at.

Furthermore. I had a heating/ AC company in during January as the heating elements were blown and needed replacing. Any chance this could be related?
If anyone has any ideas of what i could do myself, please advise. I can't afford another bill if I can somehow rectify this myself.

Sincerely

Daniel



__________________
djones4506 is offline  
 
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-07-2010, 01:36 PM  
kok328
Supporting Member
HRT_SUPPORTER.png
 
Join Date: Nov 2007
Location: Grand Blanc, MI
Posts: 2,194
Liked 107 Times on 94 Posts
Likes Given: 64

Default

Sounds like a bad fan motor capacitor or a bad fan motor. Check to see if your getting proper voltage to the fan motor.



__________________
kok328 is offline  
 
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-09-2010, 02:18 PM  
Wuzzat?
Banned
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 2,328
Liked 167 Times on 154 Posts
Likes Given: 94

Default

If the fan motor runs after you give it a push it may be the capacitor. $20 for the part.

__________________
Wuzzat? is offline  
 
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-09-2010, 05:31 PM  
kok328
Supporting Member
HRT_SUPPORTER.png
 
Join Date: Nov 2007
Location: Grand Blanc, MI
Posts: 2,194
Liked 107 Times on 94 Posts
Likes Given: 64

Default

Is there and echo in here?

__________________
kok328 is offline  
 
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-09-2010, 07:07 PM  
Wuzzat?
Banned
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 2,328
Liked 167 Times on 154 Posts
Likes Given: 94

Default

Quote:
Originally Posted by kok328 View Post
Is there and echo in here?
What's thatthatthat?


__________________
Wuzzat? is offline  
 
Reply With Quote Quick reply to this message
Reply


Quick Reply
Message:
Options

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter DIY Home Repair Forum Replies Last Post
Same advice for a GE model GE3367X series 421? 24336D General Appliance Discussion 2 10-15-2009 07:42 AM
Buying a Kenmore refrigerator model # CYE3422AZW series 421 24336D General Appliance Discussion 3 10-14-2009 01:17 PM
Carrier Thermidistat sailpe HVAC 1 08-17-2009 08:26 AM
Sub-Panel Brands/Model suggestions cc4digital Electrical and Wiring 3 08-20-2008 06:09 PM
Ingersol Rand model 261 impact wrench Creekfarmer Tools 1 03-05-2008 10:11 AM