DIY Home Improvement, Remodeling & Repair Forum

DIY Home Improvement, Remodeling & Repair Forum (http://www.houserepairtalk.com/forum.php)
-   HVAC (http://www.houserepairtalk.com/f8/)
-   -   Compressor Does Not Run (http://www.houserepairtalk.com/f8/compressor-does-not-run-11885/)

Panabiker 08-05-2011 06:49 PM

Compressor Does Not Run
 
My Goodman central AC stopped working, and no air flow. I found the fuse on the control board blown. After replacing the fuse, the control board LED came on and the furnace/evaporator fan would turn on when it should. However, the condenser still won't turn on. I check the 24v into the compressor contactor and the voltage is zero. When I traced the same wires back to the control board, the voltage across the terminals is also zero. Now I'm think even after the fuse was replaced, the problem that blew the fuse may still exist although the fuse is intact and the small transformer puts out about 27 vAC.

Any idea what may be the problem? By the way, the LED is on and not flashing any trouble code.

Edited Aug 6,2011:
Problem solved. A loose wire in the thermostat, which probably caused blown fuse earlier. Everything works now. Thanks.

TxBuilder 08-11-2011 12:57 PM

Quote:

Originally Posted by Panabiker (Post 59598)

Edited Aug 6,2011:
Problem solved. A loose wire in the thermostat, which probably caused blown fuse earlier. Everything works now. Thanks.


Good to hear. It's too hot outside for you to not have AC!


All times are GMT -6. The time now is 09:32 AM.