DIY Home Improvement, Remodeling & Repair Forum > Appliances > HVAC > Pump issues




Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-07-2011, 12:51 PM  
bageldriver
Junior Member
 
bageldriver's Avatar
registry_dropdown_22454_56756
 
Join Date: May 2011
Location: , NEW Mexico
Posts: 2
Default Pump issues

I started up my swamp(evaporative) cooler today and found that the pump doesn't work when the switch is set to 'HIGH COOL' but works fine when on 'PUMP ONLY' and 'LOW COOL'. I have replaced the switch with a new one but to no avail. Any suggestions?


bageldriver is offline  
 
Reply With Quote
Old 05-20-2011, 06:07 PM  
bageldriver
Junior Member
 
bageldriver's Avatar
registry_dropdown_22454_57152
 
Join Date: May 2011
Location: , NEW Mexico
Posts: 2
Default

After having an electrician fix my swamp cooler, I found out that the pump neutral had been wired to the motor power on the high side. No complete circuit. A thorough check of the wiring would have revealed the problem.
bageldriver is offline  
 
Reply With Quote
Old 05-20-2011, 06:30 PM  
oldognewtrick
Moderator
HRT_ADMIN.png
 
oldognewtrick's Avatar
registry_dropdown_15773_57153
 
Join Date: Jul 2009
Location: Nashville, TN
Posts: 6,815
Liked 653 Times on 536 Posts
Likes Given: 205

Default

I love happy endings...and welcome to House repair talk!
oldognewtrick is offline  
 
Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter DIY Home Repair Forum Replies Last Post
Submersible pump issues deepstuff Electrical and Wiring 7 06-16-2009 03:53 PM
lift pump or sump pump mikey9626 Plumbing Forum 2 05-18-2009 05:37 PM
Need a Water Pump (Sump pump?) Innis74 Plumbing Forum 13 05-05-2009 08:36 PM
Help Mud Issues SPISurfer Flooring 3 03-08-2009 12:00 PM
Trane XV 1500 Heat Pump Issues !! Craig Christian HVAC 1 07-09-2006 08:14 PM

Newest Threads

LATEST SPONSOR DEALS