DIY Home Improvement, Remodeling & Repair Forum > DIY Home Improvement > Electrical and Wiring > NM cable 3-wire to 2-wire?




Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-02-2013, 07:51 AM  
suobs
SuperMember
 
Join Date: Dec 2011
Location: West Palm Beach, South Florida
Posts: 18
Liked 1 Times on 1 Posts

Default NM cable 3-wire to 2-wire?

Am I allowed to use 3-wire (plus ground = 4 wires) NM cable for a connection that only needs 2 conductors (+ ground = 3 wires)? If so, how do I flag the wire that's not being used? Can I just put a screw-on splice cap over it at both ends?



__________________
suobs is offline  
 
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-02-2013, 08:01 AM  
kok328
Supporting Member
HRT_SUPPORTER.png
 
Join Date: Nov 2007
Location: Grand Blanc, MI
Posts: 2,220
Liked 116 Times on 101 Posts
Likes Given: 65

Default

how do I flag the wire that's not being used? No flag for unused conductors.
Can I just put a screw-on splice cap over it at both ends? Yes

__________________
kok328 is offline  
 
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-02-2013, 08:03 PM  
JoeD
Contractor
 
Join Date: Mar 2006
Location: Welland, Ontario
Posts: 985
Liked 108 Times on 88 Posts
Likes Given: 4

Default

Leave it long in the back of the box at both ends and cap it. Do not cut it off as yo might find a need for it in the future.

__________________
JoeD is offline  
nealtw Likes This 
Reply With Quote Quick reply to this message
Reply


Quick Reply
Message:
Options

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter DIY Home Repair Forum Replies Last Post
Help wire running wire thru Attic.... Rockrz Electrical and Wiring 21 05-14-2013 07:31 PM
generator . my dryer 240 is a 3 wire. do i have to make it a 4 wire? mrcoffee36 Electrical and Wiring 17 11-04-2012 09:57 AM
Cooktop four wire to three wire satish Electrical and Wiring 2 06-03-2011 07:16 PM
Could wire be bad? broadbill Electrical and Wiring 7 10-26-2010 09:39 PM
Oven, How to wire a 4 wire oven to 3 wire recepticle dacrew4009 Electrical and Wiring 6 03-17-2010 10:18 PM

Newest Threads

LATEST SPONSOR DEALS