carrier heat pump prob.

Discussion in 'HVAC' started by cardwell, Mar 17, 2011.

  1. Mar 17, 2011 #1

    cardwell

    cardwell

    cardwell

    New Member

    Joined:
    Mar 17, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hell'o
    We have a carrier heat pump and elctric furnace. the thermostat in the hall is a programable carrier that awas installed with the system. All about 12 years ago.

    Yesterday I noticed if the heat kicks on by the thermostat it kicks on and then kicks on aux heat. $$$
    If I then turn it off at the thermostat and then turn it back on, heat comes on but not aux heat for about 5-10 minutes and then kicks on aux heat
    currently it is 42 outside. usually aux heat only kicks on when below 30.
    we keep the inside temp at 66 and in the "low" mode is 57.

    Would love to fix myself as Im currently between jobs
     
    Last edited: Mar 17, 2011
  2. Mar 17, 2011 #2

    cardwell

    cardwell

    cardwell

    New Member

    Joined:
    Mar 17, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    well I might have got it. we will see. A friend said to try this
    shut off all breakers, tightened all screws with wires, cleaned the 5 amp fuse in box. replaced filter ( did not need less than 2 months old) turned everything back on, and all is going ok now
    but it could also be luck and not fixed, maybe I reset something by shutting everything down. friend said it could be my thermostat.

    so It would still be good to get ideas in case it does it again .
     

Share This Page