Trane XL1200 not heating

Discussion in 'HVAC' started by steve1965, Oct 30, 2010.

  1. Oct 30, 2010 #1

    steve1965

    steve1965

    steve1965

    New Member

    Joined:
    Oct 30, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I have a Trane xl1200 dual fuel unit and am getting no heat. When switched to heat the exhasut fan runs for a bit and then shuts off, after awhile the fan forcing air into the house shuts down as well. During heat operation it goes from normal heat to aux heat display on the thermostat.
    I have tried going to emergency heat and the burners light for a short time, shut off, and then come on one more time before shutting down completely. I have tried shutting the gas off and back on as instructed but no help. I can not find a manual for troubleshooting so I am stuck. I did notice the unit could use a good cleaning, but am waiting for it to warm up to get the sprayer out. Any ideas or help would be appreciated.
     
  2. Oct 30, 2010 #2

    kok328

    kok328

    kok328

    Well-Known Member

    Joined:
    Nov 20, 2007
    Messages:
    2,755
    Likes Received:
    249
    Any trouble codes (blinking light) to mention?
     
  3. Oct 31, 2010 #3

    steve1965

    steve1965

    steve1965

    New Member

    Joined:
    Oct 30, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    No, mine does not have codes that I know of. One change, the unit started working again and now has no problems, until it happens again. Still curious why it happened and I figure it will happen again. Probably on the weekend when temp well below freezing.
     

Share This Page