wiring to relay

Help Support House Repair Talk:

trigg

Active Member
Joined
Nov 4, 2012
Messages
28
Reaction score
1
20190531_210225.jpg 20190531_205949.jpg 20190531_205730.jpg 20190521_171432.jpg s-l400-7.jpg 20190531_210005.jpg 20190531_211601.jpg Im replacing a switchover/defrost relay in a pretty old ge heat pump an the new part OeM has a extra set of leads where the contacts enguage...it still serves same purpose on last 2 but i need to know which of the 2 to hook it up to on relay.
Pic tells more .
Old one had 2 rows of 3 leads an new has rows of 4 .
Zoom in on 1st pic..
Thanks
 
Last edited by a moderator:

bud16415

Fixer Upper
Staff member
Admin
Moderator
Joined
Feb 5, 2013
Messages
5,609
Reaction score
1,993
Location
Erie, PA
Are they labeled on the old or the new NO NC normally open , normally closed. If they are then pick the correct ones for the switch over. If not you can check continuity with the relay energized and not and figure it out. The schematic shows the new one.
 

trigg

Active Member
Joined
Nov 4, 2012
Messages
28
Reaction score
1
20190531_221324.jpg 20190531_221328.jpg 20190531_210225.jpg See note
This is online .not my paper ,so im not sure if its a updated one

Note on it--Terminal connections may differ .---

I have 3 rows of 4 ..their pic shows
9 - as 3 rows of 3 ..
Does this imply i just wire to the 3rd one an leave 4th open [or like old one no 4th tab in it ]?
Yea i can do a ohms test but wanted to ask if how its hooked up is ok .
I skipped 3rd an put on 4th ..maybe i need to move it to 3rd?

This is how its wired now..
The 2 sets of wires [brown/white an 2 yellow ]go to defrost board an defrost stat. To engage it .
Thanks
 
Last edited by a moderator:
Top