DIY Home Improvement, Remodeling & Repair Forum > Appliances > HVAC > Blower works but no heat




Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-21-2012, 02:23 PM  
pdho172
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 3
Default Blower works but no heat

Here is what I known: In the fall I started up my furnace and it worked fine, we have not used our furnace (as we have a wood burner) until yesterday wife turned the furnace on before she left the house when we got home the blower was running but there was no heat. I pulled the panels and there is no flame (auto light system-can not use a match). I also noticed my auto damper position light was not on when it fact the damper was open ( I moved damper manually and light still did not come on). My flue is clear, I pulled pipes to verify, and my filter was dirty but have since changed it. I checked breakers, and fuses that I could see- just the one that controls the blower--. I still do not have flame or heat.

Carrier year built 1986 Natural gas
Model (this is as its taken off the label)
58GS0752-8A
150
1088A03387

Auto damper is
Johnson Controls Mizer
M35BE-1

Any suggestions as to where I can start or what the problem can be before I invest in a service call?



__________________
pdho172 is offline  
 
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-21-2012, 05:55 PM  
kok328
Supporting Member
HRT_SUPPORTER.png
 
Join Date: Nov 2007
Location: Grand Blanc, MI
Posts: 2,213
Liked 115 Times on 100 Posts
Likes Given: 65

Default

Check for power to the control board, check to see if your getting 24VAC to all your limit switches and check to see if your getting 120VAC to the igniter.
Any blinking lights indicating trouble codes?



__________________
kok328 is offline  
 
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-21-2012, 06:46 PM  
pdho172
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 3
Default

There is no power to the damper as I have metered that ( I removed the damper and check it for continuity and it appears good), tomorrow I will dig a little further and post my findings. Thanks for the quick response.
Pete

__________________
pdho172 is offline  
 
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-25-2012, 04:59 PM  
pdho172
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 3
Default

A sensor that shuts the furnace down was tripping, I went up on the roof and the flue has louveers at the exit and they had rusted and closed up on the flue, once i opened it and reset the sensor everything worked great-- My next step is to fabricate new louveers-- and Im good for another season.
Thanks for your help.
Pete

__________________
pdho172 is offline  
 
Reply With Quote Quick reply to this message
Reply


Quick Reply
Message:
Options

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter DIY Home Repair Forum Replies Last Post
problem with blower on hydronic heat jlyons HVAC 1 11-10-2008 01:57 PM
Amana furnace, no heat, red light blinks 3 times, fan works. azjost HVAC 1 04-09-2008 05:12 PM
Ac works, no heat aces11 HVAC 1 10-17-2006 10:01 PM
furnace/blower works. ac doesnt. jonchinn@gmail.com HVAC 7 09-20-2006 09:27 AM

Newest Threads

LATEST SPONSOR DEALS