HVAC New thurmostat

Discussion in 'HVAC' started by jjohnston, Sep 30, 2009.

  1. Sep 30, 2009 #1

    jjohnston

    jjohnston

    jjohnston

    Well-Known Member

    Joined:
    Aug 5, 2009
    Messages:
    108
    Likes Received:
    6
    I replaced my thurmostat at the begining of summer. The AC worked just fine, if I put the unit to fan it works fine. I just tried to turn on the heat, and the heat does not come on...

    My old thurmostat had the letters W O G R C Y

    New has RH RC W Y G

    Now I have the AC working, when it gets hot it auto turns on, everything works great. But when cranking the heat up to 80 when the house temp is 70 it won't turn on. Since the AC works just fine I would assume my problem is somewhere in the heat side, RH and W... I tried swaping the wires but it didn't seem to help either...
     
  2. Sep 30, 2009 #2

    kok328

    kok328

    kok328

    Well-Known Member

    Joined:
    Nov 20, 2007
    Messages:
    2,755
    Likes Received:
    249
    Do you have a heat pump system?
     
  3. Oct 25, 2009 #3

    jjohnston

    jjohnston

    jjohnston

    Well-Known Member

    Joined:
    Aug 5, 2009
    Messages:
    108
    Likes Received:
    6
    Sorry for the delay. No, its a natural gas system.
     
  4. Oct 28, 2009 #4

    kok328

    kok328

    kok328

    Well-Known Member

    Joined:
    Nov 20, 2007
    Messages:
    2,755
    Likes Received:
    249
    What are the color of the wires you have hooked up to RH RC W Y G and is there a jumper wire between RH & RC?
     

Share This Page