GE PFS22MISBBB condenser fan motor not running

Discussion in 'General Appliance Discussion' started by twy251, Nov 4, 2013.

  1. Nov 4, 2013 #1

    twy251

    twy251

    twy251

    New Member

    Joined:
    Nov 4, 2013
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Condenser fan motor OK but will not run when unit is on.
    Replaced motherboard and still will not run.
    Checked wiring diagram and see that evaporator & condenser fan motors
    are feed thru the same terminal connection from motherboard.
    Since there is only one connection on board for electrical supply for both
    fans where would a connection be for the split off to both fans.
    I know the evaporator fan motor is running when connected to motherboard.
    When unit is on the condenser fan will turn very slowly for about 15 sec.

    Tom
     
  2. Nov 4, 2013 #2

    kok328

    kok328

    kok328

    Well-Known Member

    Joined:
    Nov 20, 2007
    Messages:
    2,755
    Likes Received:
    249
    Condenser fan motor NOT Ok.
    Put your volt meter leads on the connections to the condenser fan motor and see what voltage is being sent to the motor. If it measures the same as the motor nameplate requirements and the motor doesn't run then it would be a bad motor. Is there a capacitor for the motor and if so, have you check the capacitor?
     
  3. Nov 4, 2013 #3

    jeff1

    jeff1

    jeff1

    Well-Known Member

    Joined:
    Mar 17, 2006
    Messages:
    465
    Likes Received:
    34
    Hi,

    Probably best to hange out the fan motor..bad fans can damage the board and sometimes we test for power at the fan motor and it meters ok but is not really there and we end up changing both parts. Since the mother board is new, definetly try a new fan motor...

    [​IMG]
    Condenser fan motor Manufacturer Number WR84X10055

    jeff.
     

Share This Page