NM cable 3-wire to 2-wire?

Discussion in 'Electrical and Wiring' started by suobs, Jun 2, 2013.

Help Support House Repair Talk by donating using the link above.
  1. Jun 2, 2013 #1

    suobs

    suobs

    suobs

    SuperMember

    Joined:
    Dec 25, 2011
    Messages:
    19
    Likes Received:
    1
    Am I allowed to use 3-wire (plus ground = 4 wires) NM cable for a connection that only needs 2 conductors (+ ground = 3 wires)? If so, how do I flag the wire that's not being used? Can I just put a screw-on splice cap over it at both ends?
     
  2. Jun 2, 2013 #2

    kok328

    kok328

    kok328

    Well-Known Member

    Joined:
    Nov 20, 2007
    Messages:
    2,778
    Likes Received:
    256
    how do I flag the wire that's not being used? No flag for unused conductors.
    Can I just put a screw-on splice cap over it at both ends? Yes
     
  3. Jun 3, 2013 #3

    JoeD

    JoeD

    JoeD

    Well-Known Member

    Joined:
    Mar 16, 2006
    Messages:
    1,538
    Likes Received:
    277
    Leave it long in the back of the box at both ends and cap it. Do not cut it off as yo might find a need for it in the future.
     
    nealtw likes this.

Share This Page